Pages

Sunday, January 2, 2011

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH....DAH SEDIA ? JOMM......

Salam sayang anak-anak dan teman-teman......
Esok sekolah dah start......back to routine biasa....tido awal supaya  Guru Kaunseling ini boleh bangun awal pagi-pagi esok ke sekolah untuk bertemu murid murid tersayang.....For sure...jalan jam esok...semua orang nak ke sekolah...terutama parents yang first time hantar anak tahun 1...jadi kena keluar seawal mungkin....sebelum tidur cikgu nak ajak kalian wat senarai semak keperluan pergi sekolah esok....

             Bag sekolah yang masih bau kedai....mesti bawa jangan 
                         lupa tau....first day dah mula belajar



               Pencil box mesti ada....ni kaler pink...untuk budak
   perempuan...yang lelaki mesti malu nak pakai....first day tak mau
                           pinjam-pinjam pencil orang lain....



Colour Pencil mesti ada...besar kecik tak kisah...budak sekolah rendah sure suka yang besar-besar...mana tahu cikgu nak suruh warna gambar....


Jangan pulak bawa pencil box kosong ye....alat tulisnya jangan lupa...pencil/pen, pembaris, pemadam, gunting, gam etc.....jangan lupa tanggalkan tanda harga....heheheheh...

Buku-buku....wajib....kan sudah dibeli...sudah disampul ke belum?.....jangan lupa tulis nama...nanti hilang sendiri tanggung.....kos tu...$$$$$$



Wah....kasut baru tu.......dah letak depan pintu...esok senang nak pakai....bagi yang pakai kasut bertali...dah pasang siap-siap...budak kecik pakai aje kasut zapppppp on...senang....tulis le nama sikit takut tertukar....kapur kasut tu minggu pertama tak perlu lagi...kasut masih putih...itu pun dapat free bila beli kasut...hahahahha

Stokin penting...kalau tak pakai nanti kaki busuk dan cikgu disiplin sure datang dekat.....check size ngam tak.....


Uniform sekolah....dah siap iron.....bagi tegang......masih putih memancar-mancar sebab belum tumpah sos keropok, sambal nasi lemak........ais krim.......opppps lencana dan tanda nama dah siap lekatkan?

Ok...semua dah siap.....gud night.....opppps belum lagi...ada satu lagi perkara yang belum buat.....apa ye? Ha...pergi le peluk & kiss  dan ckp thank you to your mum and dad sebab dah sediakan  barang-barang tu semua.....baru semuakan????
Jumpa esok kat sekolah......

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget