Pages

Thursday, September 15, 2011

Selamat Hari Malaysia .....

Assalamualaikum.....
Salam sayang anak-anak dan teman-teman....
Kibarkan jalur gemilang.....semangat
Hari ini 16 September.......kita cuti. Bila sebut cuti tentulah ramai yang suka. Dah buat plan awal.....ada yang nak ke rumah terbuka, buat rumah terbuka dan bercuti/berehat.  

Hari Malaysia disambut pada hari ini setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia pada
16 September 1963.
Aku pun bersama-sama dgn rakan pun meraikan Hari Malaysia
Ia terdiri dari Tanah Melayu, Borneo Utara (kini Sabah), Sarawak dan Singapura bagi membentuk sebuah negara bernama Malaysia.

Kaum India tidak ketinggalan......1 Malaysia
Mulai tahun 2010, Hari Malaysia  merupakan cuti am di semua negeri di Malaysia. Hooraayyyy....best.

Nyanyian 1 Malaysian song.....
Oleh kerana cuti......boleh la kita duduk di rumah atau bersiar-siar bersama keluarga sambil menghayati makna sebuah negara Malaysia.

Deklamasi sajak patriotisme........
Sejak kecil semua rakyat sudah pandai nyanyi lagu Negaraku....
Negaraku.....tanah tumpahnya....darahku.....

Wednesday, September 14, 2011

Wajah Di Hari Akhir UPSR.....

Assalamualaikum...
Salam sayang anak-anak dan teman-teman....
Yahoo....hari ni last day UPSR.....anak-anak UPSR, cikgu-cikgu UPSR dan emak dan ayah yang selama ini study bersama-sama anak-anak....boleh melompat tinggi kegembiraan. Tapi jangan suka-suka sangat tau.....Lega benar rasa hati.....apa yang selama ini tertangguh untuk buat sudah boleh.....
sudah boleh tersenyum....

Pic ni amik masa last day UPSR...sukanya..

Apa nak buat dulu yek......syukur pada Allah sebab dah permudahkan semuanya sepanjang exam. Nak tidur dulu.....nak pegi beraya rumah kawan-kawan, nak menonton TV/CD/DVD, nak pakat ngan kawan-kawan jejalan....makan-makan kat mekdi/kefci/pezza....FB/chatting/games...weeeee.....banyaknya mende nak buat....
Masih berdebar utk last paper....
Cikgu tahu kelegaan yang anak-anak rasa.....setelah penat bertungkus lumus.....relaks ye...Teruskan berdoa.........semoga kejayaan menanti kita hujung tahun ini......

Friday, September 9, 2011

Wajah-Wajah Takut Cikgu Tahun Enam UPSR

Assalamualaikum....
Salam sayang anak-anak dan teman-teman.
UPSR hampir tiba.........tak lama......dah sangat hampir....kalau kira ngan jari.......3 hari lagi kot....Aku rasa semua sekolah sedang memerah tenaga mencurah ilmu dan strategi/tips-tips akhir buat anak-anak didik agar beroleh keputusan cemerlang.
Ada aku dengar setiap hari sepanjang minggu ini buat kelas malam....ada pula sepanjang minggu ini sehingga hari Ahad ada kelas tambahan....goodbye le rumah terbuka.....kena bersabar la cikgu and murid-murid.....Mak dan ayah banyak pula berkorban....balik kampung masa raya kejap aje....masa bersalam....maaf la yek...anak saya nak peksa...Murid-murid pula sampai bawa beg troli nak isi buku-buku ulangkaji.....berjaga sampai larut malam sambil makan kuih tat....tangan tak henti-henti buat latihan...Bravo!!
Cikgu yang ajar Tahun 6 pula.....muka asyik pucat putih aje minggu ni.....tak yah sapu bedak....
Ni la wajah penyelaras Tahun 6......nampak ngat risaunya...
Hati dah takut + bimbang + cemas....dah bercampur aduk cam menu rumah terbuka hari raya....
Rileks ye teman-teman cikgu......anda dah buat habis baik....ilmu telah dikongsi seluruhnya.....tinggal dilaksanakan oleh anak-anak saja masa dalam dewan periksa nanti....Insyaallah.....rezeki akan berpihak pada yang berusaha....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget