Pages

Friday, May 18, 2012

Selamat Hari Guru- Drama 1

Salam sayang anak-anak dan teman-teman.....Marva Collins ~Don’t try to fix the students, fix ourselves first. 
Acara pra Hari Guru membuatkan semua cikgu-cikgu tak dok diam.....Banyak betul aktiviti bagi memeriahkan sambutan Hari Guru...dah cam hari raya plak....Pertandingan memasak/rekacipta/gubahan sayuran di adakan. Cikgu-cikgu telah diagihkan kepada kumpulan mengikut aliran seperti biasa....perang manja lagi.....hahahahaha....cikgu tahun 5 vs cikgu tahun 3. Aku masuk pertandingan memasak....cikgu kaunseling gang dengan guru tahun 5....
Pertandingan bermula....

Menu utama nasi goreng....simple kan...tapi nasi goreng ni...tak selalu masak akan jadi...masakan ni sebenarnya berisiko....So aku serah pada Kak Ana. Aku just menyumbang untuk menu sampingan iaitu Sate Lilit Bali....nama .....perhhh....menakutkan.... rasa???...Riuh rendah, lepas laku semua cikgu kat kantin.....ngapa le happy sangat ye.. siap gurau-gurau sambil masak. Melihat pada menu orang lain....meleleh air liur....
Sate Lilit Bali + Nasi Goreng Bali
Uishhhh.....pendek kata semua jenis menu ada terhidang untuk diadili oleh juri. Sementara menunggu juri datang aku mengemas dulu meja kerja....nanti leh la aku round table rasa semua jenis nasi goreng yang di masak oleh kawan....
Bila dah siap...hampa tengok makanan dah habis.....Ye la cam mana tak habis....juri betul dah datang untuk food tasting.....pas tu juri menyamar...tau sangat diaorang juri menyamar...sebab masa merasa makanan....mak oii letak dalam pinggan....makan pun selera bukan main....hahahaha, pas tu ada plak juri klon..dah datang tadi....aik datang lagi.....hehehehehe....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget