Pages

Wednesday, October 3, 2012

Adam Dan Hawa....


Assalamualaikum dan salam sayang anak-anak dan teman-teman.....Dah tak boleh buat kerja selagi tak tengok cite ni kat Astro. Bermula aje episod satu....cerita Adam dan Hawa ni dah menawan hati aku...At least bila dapat bertemu ngan Adam Mukriz dan Ain Hawani....segala kepenatan reda.

Bila tau ia adalah adaptasi novel...apa lagi aku ngan Ain Afina anakku yang minat juga membaca novel  terus ke MPH..Kawan-kawan dah bagitau yang buku tu dah sold out...ada yang nak bagi pinjam tapi aku lebih suka beli...bagi memenuhi rak buku  aku...Sampai di kedai buku, aku lihat rak buku Adam dan Hawa kosong.....betul la mmg dah takde Ain buku tu...aku bagitau anakku...Mata aku masih meliar mencari....mana la tau ada...tapi hampa. Memang rezeki Allah tidak diduga...aku dihampiri oleh seorang adik manis yang berbaju kurung biru...Akak cari buku Adam dan Hawa ye? Soal dia seperti boleh membaca fikiranku..Tadi saya ada nampak sebuah dekat rak belakang sana...Aku bergegas ke rak yang dimaksudkan....memang ada...sebuah di letak di rak buku-buku rujukan SPM...Alhamdulillah dapat aku baca karya kreatif ni.Aku memang  appreciate orang-orang yang kreatif ni. Aku terus mencari adik tadi....Adik, nama siapa? Farah. Buat Farah, kalau terbaca blog akak....thanks ye.Cerita yang diolah oleh Erma Fatima pula hampir sama dengan cerita novelnya.Apa yang buat aku suka ialah semua pelakon sangat hidup lakonannya....of coz le Am...Sangat bersahaja...dan bakat baru Ain Hawani.....Lakonan yang sungguh berkesan....Tak sabar hendak tunggu 80 episod.....walaupun buku nya telah habis dibaca.....setiap malam mesti tunggu Am dan Ain...Hubby ku pun dah tau.....bila aku maklumkan yang pelakon citer ni best2...Dia kata ye la Aaron Aziz tu....Tak la bang..bukan sebab Aaron....memang semua pelakonnya real...
Lagipun....saya kan dah ada Adam Mukriz saya.... :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Share it