Pages

Saturday, October 15, 2011

Jom Berkhemah #2

Assalamualaikum dan salam sayang anak-anak dan teman-teman........
Sambung lagi cerita tentang perkhemahan....ok tak? Sesi malam pula ada persembahan malam kebudayaan.
Puteri Islam
Biasa le....masa kita kecil dulu....kalau sebut camping, sure ada camp fire pelbagai....atas tunjuk ajar guru dan usaha murid maka terhasil la 4 persembahan dari 4 unit.....
PBSM
Takde nak bertanding.....orang kata just for fun especially untuk anak-anak kecil yang sudah rindu kat mama kerana malam tak leh tidur atas katil bertilam empuk bertemankan mak.
Tunas Puteri
Pengakap
Malam nanti kena tidur ngan kawan-kawan.....dalam khemah......
Ini experience yang bagus untuk perkembangan kamu. Kamu belajar untuk berdikari....buat semuanya sendiri.
 Menurut Roopnarine dan Johnson (1997)  kanak-kanak menempuh waktu perkembangan yang paling sensitif ,oleh itu mereka harus diberi pendidikan seawal mungkin.
Menurut Wright dan Sugden (1999) pula, mereka mengaitkan kematangan individu dengan proses pembelajaran dan pengalaman.
Diharap....pengalaman anak-anak semasa berkhemah dapat membantu meningkatkan kematangan diri.....cikgu tengok dah boleh lipat baju/masak/basuh pinggan.....mesti mak gembira....Sayang anak mak.....alolololo....dah boleh buat semua sendiri ye...





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget